En vecka med språkvalsinfo och musikal

Hallihallå,

Solen har kommit tillbaka och det tackar vi för. Iallafall vi hoppas på att den stannar ett tag. Utvecklingssamtalslistan börjar bli mindre och mindre. På flera samtal lyfts vikten av att läsa och vi uppmuntrar alla elever till att läsa mer hemma. Det finns många fördelar med att läsa. Gå gärna in via länken om du vill läsa mer om vikten med läsning:
https://larare.at/svenska/moment/lasning/viktigt_att_lasa.html

Du kan också gärna titta på dessa klippen från YouTube om varför det är viktigt att läsa.

https://youtu.be/XuhLOO8wzAs

Vi har jobbat på med våra beskrivande texter i svenska, samt påbörjat det nya arbetsområdet som handlar om återberättande texter. Fokus är då på journalistik och tidningsartiklar. I engelska har eleverna börjat läsa om Tom Sawyer och i matematik har eleverna hoppat vidare från procent till frekvenstabeller och diagram. Dennis har påbörjat ett arbete under Elevens val där eleverna ska göra en Sway om sig själva. De kommer att redovisa dessa inför klassen nästa fredag. Fråga gärna era barn om vad de arbetare med i övriga ämnen, kanske delar de med sig av sina nya kunskaper om Europas länder.

Utöver utvecklingssamtal och lektioner har vi denna veckan fått information om språkval och varit på en toppenmusikal som handlade om Amelia Earheart. Flera av skolan elever deltog som skådespelare i musikalen, en av dem var vår klasskompis Isak.

Som avslutning på detta blogginlägg kommer några bilder från arbetet under bilden. Där målar eleverna bilder med fokus på perspektiv.

Trevlig helg!
//Amanda, Sofia och resten av 5C

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det här inlägget postades i Hembrev, Lektioner och utflykter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.