Första veckan i sexan

Alla 6:or började läsåret med en frågerunda på Hälsostigen, där frågorna handlade om Likabehandlingsplanen. Det följdes av diskussioner klassvis. I tisdags bjöd 6A på lekar denna vecka som tack för 6B:s lekar i juni. Om ett par veckor tar vi i 6C över lekstafettpinnen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Eleverna har under veckan hunnit med samtalsgrupper i engelska och svenska gemensamt med 6A och 6B. Frågor till läsläxan finns här på bloggen under fliken BOKSAMTAL. Boksamtal har vi varje torsdag fram till höstlovet. Nästa vecka startar samtalsgrupper i matematik och grupper som tränar muntlig argumentation. Detta gör vi för att ge eleverna möjlighet att träna sin muntliga förmåga och samtalsteknik.

Matematik i klassen handlar om måttenheter samt huvudräkning. Flitens lampa lyser! Magic 6 heter engelskaboken och vi har fått helt nya böcker. I SO gör eleverna en budget till en fiktiv familj, deadline för inlämning torsdag v.36. I NO jobbar de med skogen som växtplats.

Elever lär elever. ClaroRead och Stava rex har introducerats för klassen av två elever. Programmen ska hjälpa dem med deras skriftliga texter.

Nya ämnen är språkval och hemkunskap. Se Albins inlägg under fliken Hemkunskap. Pulspass på måndagarna är också nytt på schemat. Vi rekommenderar att eleverna komma ombytta redan på morgonen och att de har rena kläder nerpackade i väskan för ett snabbt ombyte.

Vi ses 4 september kl.18.00 på föräldramötet (se tidigare inlägg).

Trevlig helg,
Amanda och Sofia

Det här inlägget postades i Hembrev, Lektioner och utflykter. Bokmärk permalänken.