Hälsostig, samarbete, kakförsäljning, yrkesdag och lite till!

Hej på er,

Här kommer ett informationsrikt inlägg. Under torsdagsförmiddagen v.38 höll eleverna i en tipsrunda för elever i årskurs 3. Frågorna och uppgifterna var kopplade till sådant som eleverna arbetat med i biologi. Våra sexor skötte det mycket bra och treorna var tacksamma över rundan. Samma dag hann 6C besöka Fenix, vilket verkade uppskattat av eleverna.

Våra samtalsgrupper med 6A och 6B rullar på och även där är aktiviteten hög. Vi lärare tycker att det är roligt att se och få vara med om. Samarbetet fortsätter, under veckan har 6A varit hos oss och redovisat minoriteter  i Sverige. Det tackar vi hjärtligt för. Vi har också haft Skypeträff med 6B. Det blev en tävling där eleverna skulle fråga sig fram till vilket land i Europa den andra klassen hade valt. På tisdag vecka 40 kommer grupperna att arbeta med Mot Nya Höjder.

Sista datumet för kakförsäljningen är den 4 oktober. Då ska var elevs beställning vara sammanställd och skickad till Havanna eller hennes föräldrar. Eleverna ville också samla pant till klasskassan. Pengarna för det kan också swishas till Havannas föräldrar i samband med kakpengarna. Då är det viktigt att ni skriver hur mycket som är för kakor och hur mycket som är pant. Jobba på!

Under föräldramötet lyftes yrkesdagen som eleverna kommer att delta i  Januari-Februari. Istället för PRAO kommer representanter från olika yrkesgrupper hit och presenterar sitt yrke. Flera vårdnadshavare har visat sitt intresse till att komma och om det är fler intresserade vill vi att ni kontaktar oss så fort som möjligt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Slutligen kommer lite info från musikläraren Natanael: Vi har nu påbörjat ett nytt digitalt arbetsområde i musiken. Länk till arbetsområdet finns här: https://sites.google.com/view/mmmbeatsandtracks Lektionerna är numrerade i sidhuvudet. Vi har nu avverkat lektion 1 och 2.

Ha det fint! /Amanda

Det här inlägget postades i Hembrev och grupper, inget, Lektioner och utflykter. Bokmärk permalänken.