Första inlägget 2020

Hej på er,

Vårterminen har dragit igång i full fart. Den började med glädjande besked om att 6C skulle belönas för sitt arbete och bloggande i samband med Mot Nya Höjder. Belöningen var bland annat ett forskarbesök från Linnéuniversitetet. Den 14 januari besökte Sharafat Ali klassen och höll i en föreläsning om glas. Han förklarade bland annat en del om människans användning av glas i vardagen och i sjukvård, hur glasets framtid kan tänkas se ut och dess positiva påverkan för miljö i jämförelse med ex plast. Föreläsningen hölls på engelska vilket några tyckte var mindre bra. Sharafat brann dock för sitt ämne och tog sig tid till att förklara, vilket gjorde många av eleverna väldigt intresserade.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Under veckan har eleverna skrivit upp flera datum i sina loggböcker som är extra bra att ha koll på. Några av dem ser ni här nedanför, kika i loggboken för resten. De har också fått en inbjudan till en Miljötemadag på måndag och mycket info från Fenix om olika aktiviteter. De har även fått hem tider för utvecklingssamtal som vi vill att ni besvara så fort som möjligt.

Måndagen den 3 februari och onsdagen den 5 februari genomförs de två kvarstående nationella proven i svenska. Under båda dagarna har eleverna en skrivuppgift och ett läsförståelsetest. Eleverna förbereder sig i skolan genom att bland annat studera de olika strukturerna i de olika texttyperna. Exempel på olika texttyper är: berättande text, instruktioner eller argumenterande text.

Datum att ha koll på:
20/1 Miljötemadag
22/1 Besök av barnrättsinformatör från UNICEF ang Barnkonventionen
29/1 Studiedag
3/2 Nationella prov Svenska (Rekommenderas att fika tas med)
5/2 Nationella prov Svenska (Rekommenderas att fika tas med)
17/3 Vänskapskväll med show för nära och kära, inbjudan kommer!

Hälsningar
Amanda och Sofia

Det här inlägget postades i Lektioner och utflykter. Bokmärk permalänken.