Info, info och mer info!

Hej på er,

Som ni säkert har märkt så är den här terminen i full gång och här kommer en hel del information – håll i hatten. Jag, Amanda, tycker att det är roligt att vara tillbaka i klassen igen och Sofia tycker att det är minst lika roligt att arbeta mer i och med 5C. Eleverna har börjat med flera olika arbetsområden i de olika ämnena. De har bland annat fått nya matematikböcker där de för tillfället arbetar med decimaltal och bråk. Kunskaperna i matte kan de få nytta av under SO-lektionerna där de arbetar med ekonomi. De har börjat läsa Skuggan i väggen” av Kerstin Lundberg Hahn. Fram till vecka 9-10 kommer eleverna att varje vecka ha ett antal sidor att läsa i ”Skuggan i väggen”, samt några uppgifter. Eleverna arbetar med boken både hemma och i skolan. Vi har också påbörjat ett arbetsområde i svenska som kommer att sträcka sig en tid framöver. I par/mindre grupp skriver de deckare som de sedan i bilden ska regissera en trailer till. De arbetar fantastiskt bra med detta, jag är imponerad! Med Sofia tittar de för tillfället på filmen Wonder som väcker många känslor i klassrummet.

På måndag nästa vecka är det läxförhör i NO på matspjälkning och på torsdag laddar eleverna för ett prov i engelska. De har fått pluggmaterial till detta av sina lärare.

Vi har regelbundna diskussioner om hur man är en schysst kompis och arbetar aktivt med detta även under lektionstid, antingen på Skolans val eller elevens val. Eleverna har många kloka tankar. Nytt för mig är en app som heter Tellonym, där användarna kan skriva anonymt till varandra… Ja ni kanske förstår, denna app har skapat en del problem. Vi har pratat om att det är enklare att skriva elaka saker anonymt och om hur internet och sociala medier kan användas på rätt sätt, prata gärna om det hemma också.

Eleverna har blivit äldre, visare och får nu ta ännu mer eget ansvar. De kan bli sjuka eller missa undervisning av andra anledningar, men om inget annat har bestämt så är det upp till varje elev att hålla koll på bland annat veckans läxor. Om de har missat något är det upp till dem att fråga pedagoger eller klasskompisar vad som ska tas igen.

Vi har en del schemabrytande aktiviteter på gång i vår, bland annat besök på Ikea-museum 8 januari, öppet hus 12 mars kl 15:00 och utflykt till Växjö under våren.

Till helgen är det lushelg, info om detta finner ni i dokumenten nedan. Glöm inte heller att svara på Skolverkets enkät och att lämna in personbladet.

Puuh, det var allt. Nu tar vi snart helg och laddar för en ny händelserik vecka tillsammans.

//Amanda och Sofia

 

Det här inlägget postades i Hembrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.