Yrkesdag 11/2

Yrkesdag 11/2 

Under en tisdagsförmiddag innan sportlovet fick vi besök anio fantastiska föräldrar som berättade som sin yrken. Denna dag hölls istället för prao i årskurs 6 och nu ska vi berätta lite kort om de olika yrkena. 

PolisPolisen berättade om en dag på sitt jobb. En av sakerna som ingen av eleverna riktigt hade förväntat sig att polisen skulle berätta var att det begås mycket brott i Älmhult.  

LäkareLäkaren berättade om en dag på sitt jobb. En sak som läkaren berättade var att det är en väldigt lång utbildning, detta visste inte många.  

ElektrikerElektrikern berättade om en dag på sitt jobb. Elektrikern berättade att han som var väldigt farligt och man hade ett stort ansvar.  

Arkitekt: Arkitekten berättade om en dag på sitt jobb. Att 2025 skulle Älmhult vara en större stad.  

Förskollärare: Förskoleläraren berättade om en dag på sitt jobb. Hon berättade även om att det är svårt att skola in nya elever.  

Arbetsterapeut: Arbetsterapeuten berättade om en dag på sitt jobb. Arbetsterapeuten berättade om sitt varierade jobb. 

IKEA: Ikeaarbetaren berättade om en dag på sitt jobb. Hon hade ett stort ansvar att planera varornas kartonger.  

IKEA: Ikeaarbetaren berättade om en dag på sitt jobb. Även han hade ett stort ansvar att hålla koll på Ikeas varuhus ifall det blir något fel. 

IKEA: Ikeaarbetaren berättade om en dag på sitt jobb. Hon berättade hur man skulle locka kunder, genom design. 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tack till alla er som tog er tid till att komma och redovisa om era intressanta jobb! 

/Elever i 6C

Ps. De har idag packat hem en inbjudan till er till Vänskapseftermiddagen, tisdag 17 mars kl 15.00. Trevlig helg, vi hörs igen i början av nästa vecka då eleverna kommer att berätta om vår dag med ljudlabbar på Linnéskolan.

Det här inlägget postades i inget. Bokmärk permalänken.